Päivän otsikko "Wallin haluaa nettipokerin myös Suomeen" Helsingin sanomat 22.1.

Tänään Helsingin sanomista koska Kalevassa ei ollut mitään erityistä. Kulttuuriministeri Stefan Wallin haluaa siis nettipokerin Suomeen, koska

"Pelaaminen ja tämän myötä ongelmapelaaminen yleistyy, ja suuri osa voitoista kerääntyy veroparatiiseissa toimiviin yrityksiin. Parempi ratkaisu olisi, että jokin meidän kansallisista luvanvaraisista toimijoistamme, Veikkaus tai RAY, ottaisi vastuun nettipokerista", Wallin totesi tiistaisessa kannanotossaan.

"Nettipokerin kysynnän kasvua on vaikea estää. On parempi, että pelaajille tarjotaan kansallinen laillinen, vastuullinen vaihtoehto pelaamiselle. Vastuullinen pelaaminen tarkoittaisi, että pelaamiselle asetetaan 18 vuoden ikäraja ja että pelaaminen vaatisi tunnistuksen."

No olisihan se tietysti hyvä, jos nämäkin rahat jäisivät Suomeen, mutta tämä toisaalta kannustaisi käyttämään nettipokeria niitäkin ihmisiä jotka ovat vierastaneet ulkomaisia sivustoja, ja jäämään entistäkin helpommin koukkuun pelaamiseen. Kun pelaaminen on helppoa niin kyllähän sitä silloin enemmän pelataankin. On muuten tutkittu että eniten pelaavat nuoret miehet ja keski-ikäiset naiset.

Ja mitenköhän tuo valvonta onnistuisi kun se nykyiselläkään systeemillä ei onnistu. Miten pelihimoiselta onnistuu vastuullinen pelaaminen?  Jos kotimainen nettipokeri toteutuisi, lisäisi se entisestään pelikoukkuun jääneitä. No tämähän tietysti toisi enemmän rahaa veikkaukselle tai Ray:lle, mikä on tietysti hyvä asia, vai onko? Mielestäni Wallin voisi ennemmin keskittyä siihen, miten peli-himon valtaan joutuneet nuoret miehet voisi pelastaa ja miten valvontaa voisi tehostaa. Esim. isoissa marketeissa on periaatteessa 15 v. ikäraja, mutta lyönpä vetoa että päivän aikana siellä pelaa useampikin alle 15-vuotias. Ja kun markettien peleistä jää jo koukkuun helposti niin miten sitten on jännittävän pelin jossa voi voittaa suuria summia, tai hävitä (todennäköisemmin) vielä suurempia.