Päivän otsikko tänään "Mattokauppiaat huijaavat vanhuksia" Lapin kansa 23.1.

TORNIO Mattokauppiaana esiintynyt pariskunta huijaa vanhuksia Keminmaassa ja Torniossa.

Pariskunta kävi tiistaina iltapäivällä kahden 85-vuotiaan vanhuksen luona myymässä mattoja. Pariskunta liikkui asunnoissa omatoimisesti ja pyysi saada juoda vettä.

Mattomyyjien poistuttua asukkaat huomasivat tulleensa huijatuiksi. Toiselta vanhukselta oli viety lompakko rahoineen ja kortteineen ja toiselta pankkikortti tunnuslukuineen.

 

Tämä on jotain sellaista toimintaa että ei voi ymmärtää. Mitähän tälläkin pariskunnalla päässä liikkuu kun pitää ryöstää puolustuskyvyttömiä vanhuksia. Todennäköisesti ei yhtään mitään. Onhan se tietysti "helppoa" rahaa, kun toimitaan näin härskisti ja vaikka jäisi kiinnikin itse teosta riittää vain pakeneminen kun vanhus ei pysty puolustautumaan. Onkohan tämä pariskunta itse ajatellut vanhuuttaan ja jos heitä kohtaa sama kohtalo, miltä se tuntuisi. Mutta luultavasti tämäkin pariskunta ajattelee vain itseään, eikä ollenkaan muita tai nenäänsä pidemmälle.

Jotenkin tästä itsekkyydestä tulee mieleen tietyt tehtaat, jotka yhtälailla toimivat itsekkäästi ja vain omaa etua ajatellen.